Gode råd

Gode råd til din hudpleje

Din hud har behov for forskellig pleje alt efter sæson, livscyklus og livsstil.

Kommer dit  barn tit hjem fra børnehavens legeplads med småskrammer på knæet? Med Faaborg Pharmas RESCUE-serie ved hånden har du altid et førstehjælpsprodukt til behandling af mindre sår og hudafskrabninger, der samtidig virker desinficerende uden en sviende fornemmelse. Desuden virker RESCUE+ ophelende på grund af dens indhold af panthenol.

Smør trygt dit barn ind. Med Faaborg Pharmas Dr. Madsens Babysalve kan du trygt smøre dit barns hud ind uden at skulle være bekymret for skadelig kemi og tilsætningsstoffer, da alle Faaborg Pharmas produkter er uden parfume, parabener og farvestoffer. Dr. Madsens Babysalve beskytter og udtørrer rød og irriteret hud – og er derfor ideel til røde barnenumser.

Har du lige fået en ny tatovering? I dag har mindst hver tiende dansker en tatovering og op mod hver fjerde oplever gener, hævelse og kløe efter besøget hos tatovøren. Så er du en af dem, der netop har fået en tatovering eller går du med overvejelser om dette, så husk at du skal drage omsorg og pleje for din hud i forbindelse med din nye tatovering. Faaborg Pharmas Tattoo Aftercare fremskynder helingen af den nye tatoverede – og ofte meget irriterede hud.

Faaborg Pharmas mundskyl har en klorhexidin-opløsning på 0,12%. Dette skaber en perfekt balance imellem effekt og bivirkninger, hvor man kan opleve misfarvning af tænder og tunge, hvilket med tiden dog vil forsvinde. Klorhexidin er et effektivt, bakteriedræbende og desinficerende stof og er derfor yderst effekt, hvis du lider af blister i munden. Det er dog vigtigt at understrege, at mundskyl kun kan betragtes som et supplement til almindelig tandbørstning og tandtråd – og bør ikke anvendes til bekæmpelse af dårlig ånde. Klorhexidin er tilsat pebermynteolie.

Forkølelser med røde næser og sprukne læber hører også vinteren til. Brug en genopbyggende og blødgørende salve til den irriterede hud. Panthenol fremmer genopbygningen af huden og er rigtig god til formålet. Du kan f.eks. bruge vores Panthenol salve, som indeholder mandelolie, der blødgør huden.

Tør hud på kroppen kan give kløe. Det oplever mange specielt om vinteren. Et godt råd er at anvende en drøj creme med fedtgivende og fugtighedsbevarende egenskaber dagligt. Huden er bedst til at modtage fugt lige efter et bad. Det er derfor en rigtig god idé at smøre kroppen ind lige herefter. Vores Archiv creme med sit indhold af lanolin er en god hjælper i vinterkulden, da den efterlader huden blød og elastisk.

Du behøver ikke finde dig i røde knopper og irritation efter intimbarbering. Rigtig mange oplever irritation og røde knopper efter intimbarbering. Ved bakterieinfektion kan du med fordel og trygt anvende Rescue+, som hurtigt dæmper generne og desinficerer området.

Tilbageløb af væske fra underbenene bliver betydelig dårligere med alderen. Det kan betyde, at du kan opleve trætte, urolige og kløende ben om aftenen og natten. Men bare rolig – der er hjælp at hente, så du igen kan få en rolig og behagelig nattesøvn. Helo Legs fra Faaborg Pharma reducerer nemlig ødemer i underben og udjævner farveforskellen i huden.

Mange af os elsker en aktiv skiferie, mens det danske vejr er allermest trist og mørkt. Men den kølige, tørre luft på bjergsiderne kan være hårdt imod huden. Både til den daglige vedligeholdelse og til særligt udsatte områder i ansigtet er det en god ide at bruge et hudplejeprodukt som Archiv creme, der med sit indhold af lanolin er med til at bygge den slidte hud op igen.

Den friske vinterluft kan være god i lungerne, men den er også hård imod dine læber, når du cykler på arbejde eller venter på bussen. Med et vaselin-produkt i lommen eller tasken kan du beskytte dine læber, før de tager skade af kulden.